Asiakaspalautteet ja -arviot

(3,9/5)
Syöttötuolit
Perustuu 30 tuotearvosteluun
Lue kaikki 

Syöttötuolit

Syöttötuolit

Syöttötuolit

Kun lapsesi on valmis kiinteään ruokaan, syöttötuoli on pakollinen hankinta. Se antaa lapsellesi turvallisen paikan, jossa lapsi voi kokeilla uusia makuja. Syöttötuoli tekee vahtimisesta ja siivoamisesta helpompaa.

Syöttötuoleja on mahdollista saada eri tyyleissä ja hintaluokissa. Valitse sellainen joka on vakaa ja tukeva sekä helpp...

Lue lisää

Syöttötuolit

Kun lapsesi on valmis kiinteään ruokaan, syöttötuoli on pakollinen hankinta. Se antaa lapsellesi turvallisen paikan, jossa lapsi voi kokeilla uusia makuja. Syöttötuoli tekee vahtimisesta ja siivoamisesta helpompaa.

Syöttötuoleja on mahdollista saada eri tyyleissä ja hintaluokissa. Valitse sellainen joka on vakaa ja tukeva sekä helppo pitää puhtaana – sen tarvitsee kestää useita vuosia ja kolhuja päivittäin. Lapsesi käyttää syöttötuolia 2-3 vuotiaaksi saakka.

Syöttötuolityyppejä

Metallinen tai muovinen syöttötuoli

Nämä mallit ovat todella simppeleitä. Jotkut ovat vain muotoiltu muovista ja niissä on vyöt kiinnitettynä. Joissain on tarjottimet, toisissa ei. Näiden syöttötuolien hyvät puolet: Ne ovat yleensä suhteellisen edullisia ja todella kevyitä. Toiset voidaan taittaa kasaan, jotta ne on helppo siirtää ja säilyttää. Miinukset: Ne ovat yleensä vähemmän mukavia lapsellesi ja suojaavat vähemmän sotkulta, jonka lapsi yleensä tekee syödessään.

Täysin varustellut syöttötuolit

Nämä syöttötuolit sisältävät kaikki ominaisuudet mitä tavallinenkin tuoli sisältää, mutta tämän lisäksi sisältävät pehmusteet, renkaat jotta tuolia voidaan siirtää paikasta toiseen. Tämän lisäksi syöttötuoli sisältää irrotettavan tarjottimen, joka on helppo pestä ja asettaa takaisin ja korkeuden ja penkin säädöt. Osassa malleja tuoleista on mahdollista muuntaa pöytätuoli-yhdistelmäksi tai leikkiautoksi.

Siirrettävä ja pöytään kiinnitettävä syöttötuoli

Normaalin itsellään seisovan syöttötuolin sijaan jotkut perheet valitsevat sellaiset penkit jotka on helppo kiinnittää pöytään. Nämä kiinnitettävät tuolit vievät huomattavasti vähemmän tilaa, ovat helposti mukaan otettavissa ja maksavat paljon vähemmän kuin normaalit syöttötuolit. On olemassa myös sellaisia siirrettäviä syöttötuoleja, jotka voi kiinnittää tavallisen tuolin selkämykseen hihnoilla.

Puiset syöttötuolit

Puiset syöttötuolit ovat kivannäköisiä ja ne ovat todella suosittuja. Puu on lisäksi materiaalina mukavan lämmin. Huonona puolena: puiset tarjottimet ovat painavampia ja vaikeampia pestä kuin muoviset, vaikkakin puisissa on vähemmän turhia rakoja ja paikkoja mihin roskat tai lika pääsisi jumiin.

Syöttötuolin osto-opas

Tyyppi: Riippuen mausta ja tarpeistasi, voit haluta perinteisen syöttötuolin, korkealuokkaisen tuolin jossa on tyyliä, hyvin varustellun version jossa on paljon ylimääräistä tai pienemmän liikutettavan syöttötuolin tai pöytään kiinnitettävän tuolin. Kiinnitä huomiota kokoon ja tilaan, jota sinulla on käytettävissä.

Tarjotin: Joissain syöttötuoleissa ei ole tarjottimia – työnnät ne vain kiinni pöytää vasten. Toisissa on tarjottimet, jotka eivät irtoa. Paras versio on kuitenkin sellainen jossa on tarjotin joka on helppo irrottaa, pestä tiskikoneessa tai käsin, ja on helppo kiinnittää takaisin.

Helppo puhdistus: Lapsesi ruoka löytää tiensä jokaiseen rakoon ja aukkoon mitä on. Varmista istuin, valjaat ja runko pienten vaikeasti puhdistettavien rakojen varalta – jos niitä on useita, mieti vielä haluatko kyseisen tuolin. Pehmusteet ja valjaat tulisi olla helppo puhdistaa ja irrottaa ja laittaa tarvittaessa pyykkikoneeseen.

Monipuolisuus: Jotkin syöttötuolit muuntuvat autoistuimeksi tai lasten kokoiseksi ruokailusetiksi jota voit käyttää kun lapsesi on hiukan vanhempi – aina 5-vuotiaaksi asti.

Säädettävyys: Tuolin korkeussäätö on kätevää, kuten on myös tarjottimen kohdan säätäminen siinä kohtaa kun lapsen masu kasvaa vanhetessa. Jokainen säätö tulisi voida lukita turvallisesti paikalleen.

Vakaus: Etsi vakautta. Leveäpohjaiset tulit ovat hankalampi kaataa.

Mukavuus: Pehmustetut tuolit ovat helpompia lapsesi pyllylle ja jalkatuki on mukavampi vähän isommille lapsille. Tarkasta, että edessä ei ole mitään teräviä reunoja jotka saattaisivat raapia lapsesi selkää tai jalkoja. Varmista tarjottimen pohjasta, että eihän siinä ole teräviä kohtia tai reunoja, jotka saattaisivat satuttaa lapsesi käsiä.

Turvallisuusstandardit: Katso turvallisuus sertifikaatteja syöttötuolista tai pakkauksesta, tai kysy suoraa liikkeestä.

Turvavaljaat: Syöttötuoleissa voi olla viisipiste tai kolmipiste valjaat ja haarovälivyö, ihan siksi, ettei lapsesi nouse seisomaan syöttötuolissa tai ei pääse tippumaan sieltä alas.

Renkaat: Nämä tekevät liikkumisesta helpompaa huoneiden välillä, esimerkiksi keittiöstä ruokailuhuoneeseen. Mutta muista aina lukita renkaat jotta tuoli ei pääse liikkumaan itsellään.

Tärkeitä turvallisuusmuistutuksia

Lapset voivat vahingoittua pahasti tipahtaessaan syöttötuolista, joten vartioi lastasi aina syöttötuolissa ja pidä valjaat aina lukittuina. Seuraa valmistajan ohjeita mitä tulee painoon ja ikärajoitukseen.

Mitä se maksaa sinulle

Pöytään kiinnitettävä tai siirrettävä syöttötuoli maksaa noin 20€-50€. Perinteiset syöttötuolit 20€-100€ ja markkinoiden parhaat saattavat maksaa jopa 500€.

Eri tyyppiset syöttötuolit

Syöttötuoleilla tarkoitetaan löyhästi kaikkia istuimia, jotka pitävät vauvan poissa lattioilta. Moni saattaa yllättyä siitä, että saatavilla on useita eri tyyppisiä syöttötuoleja.

Perinteinen syöttötuoli

Kun mainitaan sana syöttötuoli, tämän tyyppinen tuoli tulee hyvin yleisesti mieleen. Perinteinen syöttötuoli on valmistettu metallista, muovista tai puusta (tai niiden yhdistelmästä) ja on hiukan enemmänkin kuin vain korotettu istuin vauvalle. Tämän tyyppiset tuolit olivat ennen ainuita, mitä oli saatavilla.

Perinteisessä syöttötuolissa ei ole nykyaikaisten tuolien hienouksia. Niitä ei voida taittaa kasaan ja säilöä pois vaan ne ovat osa kotisi sisustusta.

Perinteisissä syöttötuoleissa ei ole mitään erityispiirteitä, joten ne ovat edullisempi vaihtoehto. Erityispiirteiden puuttuminen on myös perinteisten syöttötuolien vahvuukisa. Mitä vähemmän erikoisuuksia, sitä vähemmän voi mennä tuotteen valmistuksessa vikaan.

Hyödyt:

 • Yksinkertainen design.
 • Perustyylinen huonekalu edulliseen hintaan.

Haittapuolet:

 • Ei voida helposti säilöä pois.
 • Nykyaikaiset piirteet puuttuvat.

Yksinkertaisesti – Perus syöttötuolit on saatavissa edulliseen hintaan. Yksinkertainen tapa saada vauva istumaan paikallaan ruoka-aikana.

Moderni syöttötuoli

Nykyaikaisen teknologian saavutukset ovat salliineet monien valmistajien lisäämään tällaisia piirteitä myös tuoleihinsa. Modernit syöttötuolit näyttävät hiukan perinteisiltä malleita, mutta ovat monipuolisesti säädettävissä.

Modernit syöttötuolit tunnetaan myös monikäyttöisinä syöttötuoleina ja niitä voidaan säätää vauvasi mukavuuden lisäämiseksi. Syöttötuolin säädettäviä osia ovat muun muassa:

 • Tuolin korkeus
 • Istuimen kallistus
 • Tarjottimen korkeus
 • Jalkatuen korkeus

 

Saatat miettiä, miksi säätämismahdollisuudet ovat niin tärkeitä ominaisuuksia syöttötuoleille. Ne tarkoittaa, että sekä sinulla ja vauvallasi on aina mukava syöttöasento kaikkialla, joko ruokapöydässä tai TV:n ääressä.

Monipuolisuuden lisäksi, modernit syöttötuolit pystytään taittamaan kasaan säilömistä varten.

Hyödyt:

 • Voidaan säätää sen mukaisesti, missä syötät vauvaasi.
 • Voidaan taittaa kasaan säilömistä varten.

Haittapuolet:

 • Usein monimutkaisempaa asentaa kuin perinteinen syöttötuoli.
 • Hintavampi kuin perusmallit.

Yksinkertaisesti – Modernia syöttötuolia voidaan säätää niin, että ruokailuhetki on mukavampi sinulle ja lapsellesi.

Tilaa säästävät syöttötuolit

Tunnetaan myös korokesyöttötuolina. Tämä malli sallii käytettävän mitä tahansa kotona löytämääsi tuolia syöttötuolina. Yksinkertaisesti laitat koroketuolin tavallisen tuolin päälle ja vauvasi on valmis ruoka-aikaan.

Pienikokoiset koroketuolit ovat täydellinen valinta pieniin asuntoihin, joissa jokainen senttimetri halutaan käyttää tehokkaasti.

Valitettavasti, normaalituolien käyttö vauvan syöttämiseen altistaa sen vauvan ruoka-ajan sotkuille. Jos valitset käyttää korokesyöttötuolia, käytä sen alla normaalia tuolia, joka voidaan puhdistaa helposti pyyhkimällä (tuoli ilman pehmusteita). Pyyhe korokeistuimen alla helpottaa tippuneen ruuan puhdistamista.

Hyödyt:

 • Sopii kaikkiin normaaleihin tuoleihin.
 • Ei vie paljoa tilaa.
 • Helppo laittaa säilytykseen.

Haittapuolet:

 • Alla oleva normaalituoli likaantuu.
 • Asentaminen vie aikaa.

Yksinkertaisesti – Täydellinen valinta pieniin asuntoihin, tämä syöttöistuin voidaan kiinnittää mihin tahansa ruokapöydäntuoliin. Sen pieni koko tekee siitä helposti puhdistettavan ja varastoitavan.

Säädettävä syöttötuoli

Toisin kuin timantit, syöttötuolit eivät ole ikuisia. Vauva kasvaa yli syöttötuolista nopeassa ajassa. Ylikasvamisen jälkeen, syöttötuolilla ei ole enää käyttöä. Tämän voi välttää ostamalla säädettävän syöttötuolin.

Säädettävät syöttötuolit on suunniteltu kasvamaan yhdessä vauvan kanssa, ja monia niistä voidaan käyttää neljään ikävuoteen asti. Riippuen valmistajasta, säädettävät syöttötuolit voidaan muuntaa näihin kaikkii huonekalumuotoihin:

 • Syöttötyoli
 • Korkokeistuin
 • Taaperoystävällinen tuoli tarjottimella
 • Lapsille sopiva tuoli tarjottimella

Säädettäviä syöttötuoleja kutsutaan myös 3in1 tai 4in1 –syöttötuoleiksi. Ensimmäinen numero-osuus kertoo, kuinka moneen eri muotoon tuote voidaan muuntaa.

Säädettävään syöttötuoliin on yleisesti yhdistetty kolme tai neljä eri huonekalumuotoa.

Tämän tuotteen huono piire on se, että tuolia ei pysty taittamaan kasaan niin pieneen ja tilaa säästävään tilaan.

Kun huonekaluun on lisätty monia käytännöllisiä muotoja edullisella hinnalla, ei se ole saman laatuinen kuin erikseen ostetut huonekalut.

Hyödyt:

 • Pitkäikäisempi käyttö.
 • Korvaa tarpeen ostaa monia lasten huonekaluja.

Haittapuolet:

 • Vie paljon tilaa.
 • Tuote ei ole niin hyvä laatuinen kuin erikseen ostetut tuotteet.

Yksinkertaisesti – Säädettävä syöttötuoli on mahtavan käytännöllinen ratkaisu monien huonekalujen ostamisen sijaan, edulliseen hintaan.

Matkasyöttötuoli

Matkasyöttötuoli on tärkeä hankinta, kun halutaan retkeillä yhdessä vauvan kanssa. Matkasyöttötuolit on suunniteltu ulkokäyttöön: kun olet retkellä nuotion äärellä tai yksinkertaisesti syötte pihalla.

 

 

Valmistettu paksusta canvas-kankaasta, joka on venytetty metallikehyksen ympärille: matkasyöttötuoli ei vaadi asentamista ja se pystyyään helposti taittamaan kasaan. Yksinkertainen design varmistaa, että ne ikääntyvät hyvin ja että pieni sade ei pilaa tuolia.

Saatat huomata, että matkasyöttötuolin jalat ulottuvat pidemmälle kuin tavallisen syöttötuolin jalat. Leveämpi pohja pinta-ala auttaa säilyttämään tuolin vakauden, vaikka alusta olisikin epätasainen.

Matkasyöttötuoli ei korvaa päivittäin kotona käytettävää syöttötuolia. Siitä huolimatta, että tuote on hyvin valmistettu, canvas-kankainen tarjotin taipuu, kun vauva nojaa siihen tiputtaen ruuan maahan. Vakaa tarjotillinen syöttötuoli on parempi kotikäyttöön.

Hyödyt:

 • Kompaktin kokoinen kuljetettavaksi auton takakontissa.
 • Säänkestävä.

Haittapuolet:

 • Ei sovellu sisäkäyttöön.
 • Canvas-tarjotin voi olla sotkuinen käyttää.

Yksinkertaisesti – Syöttötuoli, joka on helppo puhdistaa ja on säänkestävä. Hyvä valinta, jos nautit retkeilystä.

Kannettavat syöttötuolit

Kaksi viimeistä syöttötuolimallia on suunniteltu olemaan mahdollisimman helposti siirrettävissä ja mukaan otettavissa. Kevyitä ja helppoja säilyttää, seuraavat syöttötuolit ovat mahtavia, jos sunnittelet matkustavasi vauvan kanssa.

Miten taitettavat syöttötuolit eroavat matkasyöttötuoleista? Matkasyöttötuolit ovat edelleen hyvin kookkaita. Ne pystytään taittamaan tarpeeksi pieneen kasaan sopiakseen autosi takakonttiin, mutta niitä ei pystyisi kuljettamaan esimerkiksi hoitolaukussa tai muutenkaan kantaa mukana mukavasti.

Pöytään kiinnitettävä syöttötuoli

Pöytään kiinnitettävät syöttötuolit kiinnitetään pöydän reunoihin istuimessa olevilla kiinnikkeillä. Pieni vauva istuu hyvällä korkeudella jalkojen roikkuessa vapaasti alaspäin.

Nämä istuimet kannattavat aina 17 kg asti, ja näin ollen ne on suunniteltu osaksi pienen lapsen aikaista elämää. Jos vauvasi on painavampi, sinun tulee käyttää hänen kanssaan normaalin mallisia syöttötuoleja, joissa on jalat.

 

Tämän mallisissa istuimissa ei ole tarjotinta. Tällä istuimella ruokapöydän omaa pintaa käytetään tarjottimena. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee asettaa istuimen alle suojaava matto tai muu alusta, joka kerää lapsen aiheuttaman sotkun.

Pöytään kiinnitettävät syöttötuolit sopivat suurimpaan osan pöytään kiinnitettäväksi, mutta ei niihin kaikkiin. Matkustaessa et voi yksinkertaisesti suunnitella minkätyyppisiä pöytiä on käytettävissä. Epäsopiva pöytä tarkoittaa sitä, että vauva syö sylissäsi.

Käytä tätä tuolia, kun vierailet ystäviesi tai perheesi luona tai ravintoloissa, joissa tiedät millaisia pöytiä siellä on.

Pöytään kiinnitettäviä syöttötuoleja ei voida käyttää puuvaneerista tai lasista valmistettujen pöytien kanssa. Syöttötuolin kiinnikkeet voivat rikkoa tai naarmuttaa näitä pintoja.

Hyödyt:

 • Hyvin pienikokoinen ja helppo varastoida.
 • Voidaan käyttää matkustaessa.

Haittapuolet:

 • Ei sovi kaikkiin pöytiin.
 • Saattaa vaurioittaa joitakin pöytiä.
 • Ei sovi käytettäväksi vanhemmilla vauvoilla.

Yksinkertaisesti – Kannettava syöttötuoli, joka voidaan kiinnittää suurimpaan osaan ruokapöydistä.

Kankaiset syöttötuolit

Kevytpainoinen, taitettavissa pieneen tilaan ja voidaan pestä. Kankaiset syöttötuolit ovat täydellisiä vauvan ruokkimiseen matkustaessasi. Yksinkertaisesti liu’tta kangas normaaliin ruokailutuoliin, kiinnittä vauva siihen ja valmista.

Suurin osa kankaisista syöttötuoleista on valmistettu helposti puhdistettavasta polyesteerikankaasta, joka voidaan pestä pyykkikooneessa. Koska tämä istuin ei tule tarjottimen kanssa, joudut puhdistamaan tuolin jokaisen ruokailun jälkeen. Kuten voi kuvitella, tätä ei voida käyttää päivittäisessä elämässä kotona.

Kankainen materiaali sallii sinua taittelemaan sen todella pieneen kokoon. Sen voi helposti heittää hoitolaukkuun ja ottaa esiin kun on tarvis.

Kankainen syöttötuoli ainoastaan kiinittää vauvan tuoliin. Se ei korota hänen istuinkorkeutaan niin, että vauva voisi istua pöydän ääressä.

 

 

Hyödyt:

 • Voidaan taittaa todella kompaktiin kokoon.
 • Konepestävä.

Haittapuolet:

 • Ei nosta lapsen istuinkorkeutta.
 • Täytyy pestä säännöllisesti.

Yksinkertaisesti – Syöttötuoli, joka on todella sopiva ja näppäränkokoinen matkustajille.

Syöttötuolit kahdelle lapselle (tai useammalle!)

Jos sinulla on useita lapsia ja olet lukenut tekstiä näin pitkälle, olet varmasti huomannut, että mikään edellä mainituista tuolimalleista ei sovellu useammalle lapselle. On yleisesti totuttua, että jokaiselle vauvalle hankitaan oma syöttötuoli. Tämä ei ole enää ongelma, sillä monet syöttötuolivalmistajat ovat ryhtyneet valmistamaan tuoleja, jotka sopivat kaksosille tai useammille.

Nykyinen trendi on syventää tuolin pöytään jokaiselle vauvalle. Tämä sallii vanhemman istumisen niin, että hän näkee jokaisen vauvan yhtäaikaa. Tämä ei ole ainoastaan hyvä syöttämisen kannalta mutta myös askartelun ja muun puuhaamisen.

Suloista ja käytännöllistä!

Vaikka monenistuttavat syöttötuolit ovatkin hyvä ratkaisu, se on myös kaikista kallein syöttötuolityyppi.

Hyödyt:

 • Vakaa ja kestävä.
 • Sopii monen vauvan istuttavaksi.
 • Sallii sinun istua lapsiesi kanssa alas.

Haittapuolet:

 • Vie paljon tilaa.
 • Ei siirrettävissä näppärästi.
 • Kallis.

Yksinkertaisesti – Käytännöllinen syöttötuolivalinta useammille vauvoille.

Syöttötuolin ostajan opas

Tässä osiossa tutkimme, mitä kaikkia piirteitä syöttötuoleista voidaan löytää. Huomioithan, että kaikissa syöttötuoleissa ei välttämättä ole sille tyypillisä piirteitä.

 

Kuinka helppoa syöttötuolin puhdistaminen on?

Vauvat sotkevat paljon ruoka-aikanaan. Syöttötuolia käytetään paljon ja sen pitäisi kestää useat pesukerrat.

Vältä turhaa stressiä ja valitse syöttötuoli, jonka pinta on helppo puhdistaa alusta lähtien.

Kun valitset syöttötuolia, kiinnitä huomiota valjaisiin, kehykseen ja tarjottimeen. Tarkista kaikki alueet, joita voi olla vaikeaa pyyhkiä puhtaaksi tai pienet kolot, joihin voi tippua ruokaa. Huomioi kaikki alueet, joihin vauva ylettyy itse. Nämä alueet tulevat olemaan jossain vaiheessa ruuan peitossa.

Pehmustetut syöttötuolit voivat vaikuttaa vauvalle mukavimmalta vaihtoehdotla, mutta ne ovat vaikeita puhdistaa. Pysy muovisissa tai vinyylipinnoissa, ja jos todella haluat pehmusteita, valitse pehmusteet irrotettavilla päällysillä.