Kääntyvät renkaat
Heittoaisa
Renkaat
Erillinen vaunukoppa
Lisätarvikkeet
Korin suunta muutettavissa

Asiakaspalautteet ja -arviot

(3,8/5)
Lastenvaunut
Perustuu 425 tuotearvosteluun
Lue kaikki 

Lastenvaunut

Lastenvaunut

Lastenvaunujen valitseminen on monivaiheinen prosessi, eikä se välttämättä ole niin helppoa kuin mitä luulisi. On olemassa monia erilaisia vaihtoehtoja aina turvaistuimella varustetuista yhdistelmävaunuista sisarusvaunuihin. On hyvä käyttää hiukan aikaa sen pohtimiseen, millaiset vaunut ovat sinulle parhaat. Klikkaa linkkiä ja lue lastenvaunujen...
Lue lisää
Lastenvaunujen valitseminen on monivaiheinen prosessi, eikä se välttämättä ole niin helppoa kuin mitä luulisi. On olemassa monia erilaisia vaihtoehtoja aina turvaistuimella varustetuista yhdistelmävaunuista sisarusvaunuihin. On hyvä käyttää hiukan aikaa sen pohtimiseen, millaiset vaunut ovat sinulle parhaat. Klikkaa linkkiä ja lue lastenvaunujen osto-oppaasta, millainen vaunu on oikea juuri sinulle!

lastenvaunut

Lastenvaunujen osto-opas

Lastenvaunujen valitseminen on monivaiheinen prosessi, eikä se välttämättä ole niin yksinkertaista kuin aluksi luulisi. On olemassa monia erilaisia vaihtoehtoja aina turvaistuimella varustetuista yhdistelmävaunuista sisarusvaunuihin. On hyvä käyttää hiukan aikaa sen pohtimiseen, millaiset vaunut ovat sinulle parhaat. 

Lastenvaunu-tyyppejä

 1. Yhdistelmävaunut 2in1 Voidaan käyttää istuvassa asennossa tai vaununa. Joissakin vaunuissa on myös mahdollista vaihdella vauvan katselusuuntaa, joka on hyvä lisä lapsen alkuaikoihin.
 2. Yhdistelmävaunut 3in1 Voidaan käyttää kuten yhdistelmävaunuja yllä, mutta mukana on myös irroitettava turvakaukalo.
 3. Matkavaunut. Normaalit vaunut tai rattaat, jotka sisältävät irroitettavan kopan ja clip-on kantokopan autoon. Sopii loistavasti lapsen pitämiseen kantokopassa siirrettäessä lasta autoon ja autosta pois – muistettava lapsen ergonomia, ettei häntä pidä liian pitkään autoistuimessa. Ota vaunuja valittaessa huomioon paino, siirrettävyys, helppokäyttöisyys ja hinta.
 4. Kolmipyörävaunut. Näyttää siistiltä ja sillä voi liikkua vaikeammassakin maastossa. Helppo työntää yhdellä kädellä. Ei yleensä suositella vastasyntyneelle. Hyvä huomioida, että kolmipyöräinen vaunu saattaa olla liian painava ja hankala joidenkin autojen takakonttiin.
 5. Vanhanajan vaunut. Mukava vauvalle ja pitää isovanhemmat tyytyväisinä – lapsi kasvaa kuitenkin nopeasti ja jo 3 kuukautinen lapsi haluaa katsella ympärilleen. Vanhanajan vaunut vievät lisäksi paljon tilaa.
 6. Lastenrattaat. Kevyet ja lujarakenteiset, monet näistä ei ole suunniteltu syntymästä asti käytettäväksi. Joissain malleissa on yksikätinen kasausmekanismi. Kiinnitä huomiota siihen, ettei rattaista löydy välttämättä ostoskasseille tilaa. Lisäksi osassa lastenrattaista on varsin vähän pehmusteita ja kiinnitysvöitä.

Asioita joihin kiinnittää huomiota kun valitset lastenvaunuja

Osa näistä asioista saattaa tuntua itsestäänselvyyksiltä, mutta näitä kannattaa kuitenkin miettiä ja verrannollistaa niitä tarpeisiisi ja elämäntyyliisi ennen ostoa. Jos käytät usein julkisia kulkuneuvoja tai liikut portaita alaspäin, paino ja liikuttavuus ovat sinulle avainasioita. Jotkin vaunuista painaa jopa niinkin vähän kuin 5kg, joten kenen tahansa on helppo niitä nostaa – kun taas toiset tuntuvat painavan lähes tonnin. Jos tuntuu siltä että joudut hyppäämään usein bussiin, mieti tarkkaan ennen kuin investoit mihinkään sellaiseen jota ei saa helposti vedettyä kasaan yhdellä kädellä tai se ei mahdu pieneen tilaan. Sama homma jos ajat paljon, sinä tarvitset vaunut joka mahtuvat helposti autosi takakonttiin. Jos kävelet paljon ja tulet shoppailemaan paljon vaunujesi kanssa, katso sellaisia rattaita joissa on tilaa ostoksille.

Pienien vauvojen tarvitsee maata selällään tasaisella alustalla vähintään ensimmäiset kolme kuukautta. Ennen kuin he voivat tukea omaa päätään täydellisesti (n. puoli vuotiaana), he eivät pidä siitä, että heidät on nostettu istuma-asentoon, joten katso sellaisia vaunuja joissa on vaihtoehtoja pohjan asennolle. Tuotteen arvostelut kertovat myös paljon. Tässä yhden arvostelijan kommentti: “On olemassa teoria jonka mukaan lasta voisi pitää rintarepussa ensimmäiset kolme kuukautta, tällöin sinun ei tarvitse ostaa vaunuja suoraan syntymästä lähtien ja voit siirtyä suoraan osittain istuvaan vaunuun. Se saattaa toimia osalle ihmisistä, mutta meille todellisuus oli se, että poikamme oli niin painava, etten jaksanut jatkuvasti kantaa häntä, mutta kuitenkin liian pieni istuakseen.”

Extrat
Lastenvaunut sisältävät huput, sadeviitat, varvassuojat, erilliset ostoskorit, vaihtolaukut jne. Extrat eivät kuulu normaalisti pakettiin, ja ne voivat nostaa hintaa kovastikin ylöspäin. Jos vaunut ovat hintavat jo valmiiksi, todennäköisesti extrat ovat myös kalliita. Suojapussit ovat tärkeitä etenkin talvella ja sadesäällä sadeviitta on helppo asentaa. Näet mukana tulevat tuotteet tuotesivulta. 

Mitä etsiä

Renkaat
Kääntyvät eturenkaat ovat helppokäyttöiset, ja on tärkeää, että ne voidaan lukita kun matkataan nopeampaa vauhtia tai hankalassa maastossa. Isot renkaat ovat paremmat kivetyksellä tai portaissa, kun taas täytettävät renkaat voivat antaa tasaisemman kulkemisen. Ennen ostoa kokeile renkaita, että ne eivät irtoa akselista.

Jarrut
Varmista miten hyvin jarrut toimivat kun yrität työntää rattaita jarrujen ollessa lukittuna. On kätevää, jos jarrut ja käsikahva ovat yhteydessä toisiinsa, jolloin voit lukita renkaat yhdellä liikkeellä. Lukot voi aktivoida ja vapauttaa jaloilla estämättä polviasi taipumasta, mutta varmista, että jalkasi mahtuu lukon alle hyvin.

Vyöt
Kisko vöitä kunnolla, jotta näet, että ne ovat turvalliset ja vahvat eivätkä irtoa liitoksistaan.

Viisipistevyöt
Kaksi olkahihnaa mieluiten kiinnitettynä selkänojaan olkapäiden korkeudelta, pehmustetut ovat mukavemmat, vyötärö- ja haaravyö säädettävillä pituuksilla sitä varten kun lapsi kasvaa. Vöiden tulisi olla helppo lukita, ja solkien tulisi olla helppoja käyttää.

Säädettävä selkänoja
Joissakin vaunuissa on suoraksi saatava selkänoja, joka voidaan myös asettaa puoli-istuvaan asentoon; jotkin saadaan täysin vaakatasoon, joka on paras asetus nukkumiseen. Kolmiasentoinen säätö tekee rattaista monikäyttöisemmät.

Jalkatuki
Jalkatuki estää lapsesi jalkoja vahingoittumasta osumalla maahan tai jäämällä kiinni renkaisiin.

Etukaide
Kaide josta lapsesi voi pitää kiinni. Nämä eivät yleensä ole tukevia joten niistä ei kannata nostaa rattaita ylös.

Irroitettava koppa
Joissakin rattaissa tai vaunuissa on irroitettava koppa, jonka saa muunnettua autoistuimeksi joten sinun ei tarvitse herättää vauvaa kun siirrät hänet rattaista autoon ja takaisin. Kaikki eivät ole sopivia vastasyntyneille, joten varmista asia ennen kuin ostat.

Muita ominaisuuksia joita katsoa

 • Kuomu
 • Sateensuoja vesikeleille
 • Säilytystila on tarpeellinen jotta voit kantaa mukana nenäliinoja, rättejä, vauvanruokaa, vaatteita tai käsilaukkusi. Tarkista koko- ja painorajoitukset – ja kuinka helposti säilytystilaan voi laittaa tarvikkeita
 • Säädettävä korkeus käsikahvassa on erittäin kätevä varsinkin lyhyille tai pitkille ihmisille

Kolmipyöräinen vs. nelipyöräinen

Kolmipyöräiset:

 • Usein leveämmät, pidemmät ja painavemmat kuin nelirenkaiset.
 • Usein helpommat työntää ympäriinsä, johtuen isoista renkaista (jotka ovat laakereilla, joten ne kääntyvät helposti ja täytettävät renkaat jotka helpottavat liikkumista epätasaisella tiellä).
 • Helpot ohjailla, tästä syystä myös helpommin lähtevät rullaamaan omille teille, jossei vaunuihin huomiota.
 • Kaatuvat helpommin, varsinkin jos käännytään kulmassa.

Nelipyöräiset:

 • Ovat kompaktimmat ja taittuvat pienempiin tiloihin, joten ne ovat hyvä vaihtoehto julkiseen liikenteeseen.
 • Joissakin on kaksi pientä rengasta edessä ja kaksi isoa takana, joka antaa normaalin nelipyöräisen vakauden, ja kolmipyöräisen helpomman liikkumisen.

Kummat ovat turvallisemmat?

Loimme äänestyksen vanhemmille saadaksemme tietää kaikki turvallisuusongelmat, joihin vanhemmat ovat törmänneet sekä kolmipyöräisissä että nelipyöräisissä vaunuissa ja rattaissa ja tässä selvisi, että nelipyöräiset ovat paremmat. Nelipyöräisten vaunujen omistajilla 40% oli ollut ongelmia vaunujensa kanssa, kun taas kolmipyöräisillä 62% oli ollut ongelmia. Yleisin ongelma kolmipyöräisten omistajilla oli vaarallinen kaatuminen tai keinahtaminen kun lapsi oli vaunuissa (22%). Nelipyöräisillä sama ongelma esiintyi vain 14%.

Lisätietoja Vauvakulma.fi lastenvaunuista

Kaikki valikoimamme lastenvaunut valmistetaan Euroopassa uusimpien EU:n turvallisuus- ja laatustandardien mukaisilla materiaaleilla ja mekanismeilla. Lastenrattaista ja lastenratassarjoihin kuuluvista auton turvaistuimista löytyvät aina ajantasaiset turvallisuussertifikaatit.

Olemme myymiemme lastenvaunumerkkien virallisia Suomen maahantuojia. Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, vaunut kootaan tehtaalla haluamallasi värimallilla ja rungolla ja lähetetään sitten suoraan antamaasi toimitusosoitteeseen. Tällä tavoin toimimalla voimme tarjota mallistomme lastenvaunuja todella edullisin hinnoin, johon muut lastenvaunukaupat eivät kykene. Prosessi tilauksen tekemisestä lastenvaunujen saapumiseen perille kestää noin 4 viikkoa.

Kuljetusyhtiönä Suomessa toimii Posti, joten mikäli kotiin toimitus ei syystä tai toisesta onnistu, ovat vaunut noudettavissa lähimmästä postin noutopisteestä. Useimmat vaunut toimitetaan yhdessä paketissa. Vaunujen kokoamisessa ei tarvita työkaluja, sinun tarvitsee vain taittaa runko kokoon, kiinnittää renkaat ja haluamasi koppa ja vaunut ovat käyttövalmiit.