Kääntyvät renkaat
Heittoaisa
Renkaat
Erillinen vaunukoppa
Lisätarvikkeet
Auton turvaistuin
Korin suunta muutettavissa

Asiakaspalautteet ja -arviot

(3,3/5)
Lastenrattaat
Perustuu 9 tuotearvosteluun
Lue kaikki 

Lastenrattaat

Lastenrattaat

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää lastenrattaista ja vaunuista

Onko tarve lastenrattaille? Sadoista eri vaihtoehdoista etsiminen saattaa olla ensin raskasta, mutta ei hätää! Tämä ohje auttaa sinua lastenrattaiden valinnassa. Sinun tilee miettiä mitkä lastenrattaat ovat parhaat sinulle, lapsellesi, teidän elämäntyyliin ja budjettiin sopien. Ja s...

Lue lisää

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää lastenrattaista ja vaunuista

Onko tarve lastenrattaille? Sadoista eri vaihtoehdoista etsiminen saattaa olla ensin raskasta, mutta ei hätää! Tämä ohje auttaa sinua lastenrattaiden valinnassa. Sinun tilee miettiä mitkä lastenrattaat ovat parhaat sinulle, lapsellesi, teidän elämäntyyliin ja budjettiin sopien. Ja saat juuri oikeanlaiset heti alusta alkaen.

  • Kokeile ennen kuin ostat: Kokeile työntää rattaita liikkeen sisällä.
  • Käy ostoksilla puolison kanssa: Jotta olette molemmat tyytyväisiä korkeuteen ja jalkatilaan (ja molemmat tiedätte, että rattaat toimii!)
  • Lue asiakasarvosteluja: Hyvä, rehellinen asiakaspalaute asiakkailta, jotka ovat tuotteet jo ostaneet ja ovat niitä käyttäneet.

Mitkä ovat lastenrattaat
Rattaat ovat ehkä hiukan löyhempi ilmaisu mutta voit ajatella niitä vähän kuin vaunujen isoveljenä. Klassiset rattaat ovat vakaat, mukavat, loistavat kaupungissa ja sopivat aina syntymästä 3-vuotiaaseen saakka. Monissa on liikkuva selkäosa jonka saat makuuasennosta istuvaan, sekä kopassa on myös vyöt.

Kolmipyöräinen
Erittäin hyvännäköinen, kevyt ja helppokäyttöinen, on olemassa kahden tyyppisiä kolmipyöräisiä:

  • Joka maaston ilmakumit jotka sopivat off-roadille, hölkkään ja tehokävelyyn
  • Kaupunkiystävälliset mallit joissa on valetut renkaat jokapäiväiseen käyttöön

Jos sinulla on auto, valitse malli jossa on autokiinnikkeet ja adapteri, ja pikalukitin renkaissa parhaaseen kompaktiuteen (ja helppoon puhtaanapitoon!)

Kaksoset, kolmoset ja neloset
Tupla, tripla ja nelosrattaissa on kaikissa istuimet vierekkäin jotta pienet matkustajat voivat pitää toisilleen seuraa. Yleensä sopivia syntymästä aina 15kiloon saakka, ja näissä ei yleensä ole autoistuinta tai kantokassia. Ideaali jos tila on vähissä.

Tandemit 
Tandemeissa on kaksi istuinta peräkkäin. Tandemit ovat leveyssuunnassa kapeampia kuin tuplat, joten niitä on huomattavasti helpompi käsitellä. Yleisesti näissä on vastasyntynyt takaistuimessa ja etuistuin on sopiva puolivuotiaalle tai vanhemmalle. Monissa tulee mukana kantokassi sekä autoistuinmahdollisuus, jossa matkustaminen olisi helpompaa.

Lastenvaunut
Perinteiset lastenvaunut, joissakin malleissa on erilliset kantokassit, toisissa se on integroitu vaunuihin. Vauva makaa tasaisella kuusi kuukautta hymyillen äidille ja isälle, ja kun lapsi on hiukan isompi, voi vaunut kääntää niin päin että lapsi näkee maailman. Loistava valinta vastasyntyneestä 3-vuotiaaseen saakka.

Kysymyksiä rattaista ja vaunuista

Matkustatko autolla?
Matkarattaat tekevät elämästä helpompaa ja nopeampaa, kun autossa oleva istuin vain napsahtaa paikalleen rattaiden kaukaloon. Tämän lisäksi voit siirtää nukkuvan lapsen rattaista autoon herättämättä häntä. Matkarattaat ovat hiukan isompia kuin normaalit lastenvaunut, joten tarkasta kasaan taitetun rungon mitat, että se varmasti mahtuu takakonttiisi.

Liikutko julkisilla kulkuvälineillä?
Jos bussit, junat ja lentokoneet ovat iso asia elämässäsi, valitse rattaat jotka ovat kompaktit ja kevyet. Valitse sellaiset rattaat joissa on kantokahva ja yhden käden ohjattavuus. Pidä myös mielessä, että vauvan tarvitsee maata tasaisesti ensimmäiset kuusi kuukautta, joten jos sinulla on vastasyntynyt, tarvitset version jossa selkänojan saa täysin tasaiseksi.

Kuljetko paljon kävellen?
Tarvitset vakaat tasaiset lastenvaunut jotka sopivat tähän työhön. Jos olet pitkä, valitse versio jossa voit säätää kädensijan korkeutta. Liikkuaksesi kaupunkialueella, kevyet helposti käännettävät renkaat ovat järkevät. Rankemmalla alustalla vauvasi kiittää sinua, jos sinun vaunuissasi on kaikkiin olosuhteisiin sopivat renkaat ja lukittavat renkaat. Ja jos olet joka kelin kulkija, valitse lämpimät vaunut joissa on jalkapehmikkeet mukana.

Kotona

Mahtuuko rattaat kotiisi?
Muista aina tarkastaa kuinka suuri käytäväsi on, ja kuinka leveät oviaukot teillä on. Jos sinun tarvitsee vääntää rattaat hissiin tai pieneen peräkonttiin, muista katsoa mitat.

Onko teillä portaita?
Älä unohda, että sinun tarvitsee pitää lasta toisessa kädessä ja kassia olkapäälläsi (avaimet suussa…) joten kevyet ja kasattavat rattaat ovat tässä kohtaa avainsana.

Vähän säilytystilaa?
Jos tilat ovat rajalliset, niin kompaktit kasassa pysyvät vaunut ovat viisaampi ja vähemmän hankala ratkaisu kuin vakaat kulkemiseen tarkoitetut. Jos tila taas ei ole ongelma, matkarattaat ovat loistava vaihoehto, niin sinun ei tarvitse häiritä vauvaa sen nukkuessa kun palaatte kotiin.

Lisävarusteet

Varustekassit
Pyyhkeet, rätit, vesi…. Kaikki ne asiat jotka tarvitset mukaan sopii tähän kassiin. Voit valita aina kankaisista kasseista PVC-muovisiin.

Matkustusadapterit
Varmisita, että autoistuimesi on turvallisesti kiinnitetty kantokoppaan oikeilla välineillä.

Lämpöpussit ja varvassuojat
Kylmä vauva on onneton vauva joten muista kääriä lapsi lämpöpussiin tai varvassuojiin. Monet oussit ovat varustettu vetoketjulla ja saat säädettyä sitä kelin mukaan sopivaksi vaunuihisi.

Kantokoppa
Sopii syntymästä kuusikuukautiseen saakka, helpottaa vastasyntyneen kanssa liikkumista. Monissa on erillinen huppu jonka voi heittää suojaksi kopan päälle.

Seisontatuki
Pienet jalat saattavat väsyä matkan aikana joten voit antaa liftikyydin vaunujen sivussa. Sopii 2-5 vuotiaille jotka painavat max. 20kg, lauta yksinkertaisesti kiinnitetään rankaan. Kaikki laudat eivät sovi jokaiseen malliin joten muista tarkastaa, että lauta on oikea sinun vaunuillesi.

Vaunulelut
Aktivointi lelut, kirjat, clip-on lelut, jouset jne.. On olemassa lukematon määrä leluja joilla viihdyttää lasta liikkuessa.

Sadeviitat
Tarkasta, tuleeko vaunusi mukana sadesuoja. Jos ei, on olemassa universaaleja malleja jotka sopivat lähes kaikkiin vaunuihin. Osassa on myös SPF-suoja ja osassa on säilytystaskuja myös.

Aurinkosuoja
Joissain vaunuissa/rattaissa saattaa olla pieni aurinkoläppä, mutta täydellinen aurinkosuoja on tärkeä pienelle matkaajalle. Valitse säädettävistä käsivarjoista tai aurinkoverkoista sellainen joka peittää tarpeeksi hyvin vaunusi.

Muut lisävarusteet
Kuppiteline, laukkukoukku, päätuki, suojapehmusteet, vastapinot… On olemassa mieletön määrä kaikenlaisia tarvittavia lisävarusteita vaunuja varten jotka helpottavat matkustamista.

Matkakassit
Tämä on loistava idea. Tukeva matkakassi joka suojaa vaunujasi naarmuilta ja kolhuilta kun se on säilytyksessä tai sitä siirretään.

Penkinsuojat
Aina muovisista helposti pyyhkäistävistä villaisiin lampaantaljoihin, nämä suojat pysyvät hyvin paikallaan antaen matkustajalle hiukan ekstramukavuutta.

Ja lopuksi..

Kasvaako perheesi?
Jos mielessäsi on tehdä vielä iltatähti perheeseen, tukevat rattaat kestävät kauemmin. Harkitse myös ostavasi tuplarattaat jotta lapset voivat matkustaa samoissa rattaissa.

Rakastatko niitä todella?
Lue nettiarvosteiluita, katso tuotevideoita, käy koelenkillä, tarkasta (ja uudelleen tarkasta) että saathan rattaat vaivattomasti kasaan. Vietät vaunujen kanssa yllättävän paljon aikaa, joten haluat niiden olevan juuri oikeat.