Asiakaspalautteet ja -arviot

(4/5)
Lasten pulpetit ja pöydät
Perustuu 1 tuotearvosteluun
Lue kaikki 

Lasten pulpetit ja pöydät

Lasten pulpetit ja pöydät

Pulpetin osto-opas

Oikeanlaista pulpettia tai koulupöytää hankkiessa on paljon mietittävää. Tässä on hiukan informaatiota avustamaan etsintää:

 • Tyyppi
 • Materiaali
 • Istuinkorkeus
 • Pöydänkorkeus
 • Kannen koko
 • Väri

Tyyppi

Avoimissa etupulpeteissa on suorakulmainen päällys, jonka alla on säilytystilaa kirjoille. Tämä tyyli on mahtava pienemmille koululais...

Lue lisää

Pulpetin osto-opas

Oikeanlaista pulpettia tai koulupöytää hankkiessa on paljon mietittävää. Tässä on hiukan informaatiota avustamaan etsintää:

 • Tyyppi
 • Materiaali
 • Istuinkorkeus
 • Pöydänkorkeus
 • Kannen koko
 • Väri

Tyyppi

Avoimissa etupulpeteissa on suorakulmainen päällys, jonka alla on säilytystilaa kirjoille. Tämä tyyli on mahtava pienemmille koululaisille, koska siinä on turvalliset materiaalit ja kantta ei pysty paiskomaan.

Kannellisissa pulpeteissa on saranoilla toimiva päällys. Nämä eivät ole yhtä käteviä kuin avoimet etupulpetit, mutta ne rajoittavat pääsyä tarvikkeisiin ja pitävät ne täysin poissa näkyvistä.

Pulpetti, jossa istuin on kiinnitetty työskentelytasoon käsinojalla, ovat suosittuja esimerkiksi kouluissa. Yhdistelmät ovat L-muodossa ja työpöytä on riittävä esimerkiksi kirjoitusalustaksi.

Yhdistelmäpulpetit ovat samantapaisia, mutta niissä on kaksi jalkaa istuimessa ja kaksi pöydässä. Yhdistelmäpulpeteissa on yleensä enemmän kirjoituspinta-alaa ja ne ovat muutenkin paljon tilavampia. Nämä pöytäyhdistelmät sopivat sekä oikea- että vasenkätisille.

Monen oppilaan pulpetit palvelevat kahta ja joskus useampaakin oppilasta kerralla. Näissä pulpeteissa on laajemmat kannet, jolloin jokaisella oppilaalla on tilaa tehdä työnsä. Monissa kahden oppilaan pulpeteissa on avoimet säilytyslaatikot.

Ryhmätyöpulpetteja on saatavissa useissa eri muodoissa. Esimerkiksi puolisuorakaiteen muotoiset pulpetit sopivat 6-8 oppilaalle.

Materiaali

Kansi – pulpettien kannet on valmistettu joko vankasta muovista vai kuitulevystä. Muovi on kestävämpää, mutta kuitulevy on edullisempaa ja sekin kestää melko hyvin.

Säilytyslaatikko – pulpeteissa, joissa ei ole kiinteää tuolia, on metallinen tai muovinen säilytyslaatikko. Metalli kestää pidempään kovassa käytössä, mutta myös muoviset laatikot tarjoavat useamman vuoden käytön. Yhdistelmäpulpeteissa ja tuolipöydissä on yleensä teräksinen säilytyskoppa tuolin alla.

Kehys – suurin osa pulpettien kehyksistä on valmistettu teräksestä.

Istuin (jos tulee mukana) - Yhdistelmäpulpetit tai työtasoiset istuimet on valmistettu kovasta tai pehmeästä muovista. Kova hartsimuovi on vakaampaa, mutta ne todennäköisemmin halkeilevat. Pehmeämmästä muovista valmistetut tuolit ovat silti kestäviä ja huomattavasti edullisempia.

Istuinkorkeus

Jos valitset pulpetin, jossa on mukana tuoli, varmista että lapset pystyvät istua siinä mukavasi jalat maassa ja polvet taitettuna 90 asteen kulmaan. Istuinkorkeus vaihtelee aina 33-43 cm välillä. Varmista myös, että pulpetin ja tuolin välissä on tarpeeksi tilaa, vähintään 20-25 cm.

Pöydänkorkeus

Standardi pulpetin korkeus on noin 76 cm. Monissa pulpeteissa on korkeussäädettävät jalat, jotta lapsi voi käyttää sitä eri ikäisenä ja kokoisena ja yhä työskennellä mukavasti.

Kannen koko

Mieti kaikkia niitä tarpeita, johon pulpettia käytetään. Esimerkiksi pöydällinen tuoli ei ole tarpeeksi iso, jos oppilaalla on käytössä kannettava tietokone, teksikirjoja ja vihkoja.

Väri

Useimmissa pulpeteissa on vapaus valita väri. Joskus jopa kehys, kansi ja istuin ovat saatavissa eri väreissä.