Tuoteryhmät

Asiakaspalautteet ja -arviot

(5/5)
Lasten lelut
Perustuu 2 tuotearvosteluun
Lue kaikki 

Lasten lelut

Lasten lelut

Leikkiminen auttaa lapsia oppimaan uusia ja joskus jopa monimutkaisiakin taitoja. Jotkin lapsuuden lelut ovat tarkoitettu perinteiseen leikkimiseen, mutta jotkut kehittävät lapsen näppäryyttä, ajattelua ja sosiaalisia taitoja ja ovat myös opettavaisia. Lelut myös auttavat vanhempaa ja lasta luomaan yhteisiä muistoja leikkimisen kautta. Oikeanlai...

Lue lisää

Leikkiminen auttaa lapsia oppimaan uusia ja joskus jopa monimutkaisiakin taitoja. Jotkin lapsuuden lelut ovat tarkoitettu perinteiseen leikkimiseen, mutta jotkut kehittävät lapsen näppäryyttä, ajattelua ja sosiaalisia taitoja ja ovat myös opettavaisia. Lelut myös auttavat vanhempaa ja lasta luomaan yhteisiä muistoja leikkimisen kautta. Oikeanlaisen lelun valitseminen on helpompaa kuin monet vanhemmat ajattelevat – se ottaa vain vähän aikaa ja tutkimista. Katselemalla leluja, jotka rakentavat uusia kykyjä, kehittävät jo aiemmin opittuja kykyjä ja ovat ennen kaikkea turvallisia, vanhemmat pystyvät valitsemaan lapsille leluja, jotka ovat opettavaisia, kiinnostavia ja hauskoja.

Valitse leluja, jotka kehittävät kykyjä

Vanhempien pitää muistaa perusasiat, kun valitsevat leluja. Heidän tulisi miettiä lapsen sen hetkistä ikää, sukupuolta, persoonaa, mielenkiinnon kohteita, kykyjä ja muita erityisiä haasteita, kuten fyysisiä rajoitteita. Mieti myös, millainen lapsen leikkikokemuksen tulisi olla ja miten hän tulee käyttämään lelua. Lapset kyllästyvät nopeasti leluihin, jotka eivät haasta tai stimuloi heitä. Vastaavasti lapset, jotka yrittävät leikkiä liian haastavilla leluilla, turhautuvat, menettävät mielenkiinnon ja voivat olla jopa pahoillaan. Oikean lelun valitseminen pohjautuu siihen, että ymmärretään millaiset lelut kehittävät minkäkin ikäryhmän taitoja ja millaisista aiheista lapsi tietää jo.

Lelujen valitseminen ikäryhmittäin

Lelujen avulla, lapset voivat olla tekemisissä tavaroiden kanssa omaksi ilokseen samalla kehittäen kongnitiivisia ja motorisia taitoja. Tämä on erityisen tärkeää hyvin nuorille lapsille ja lapsille, joilla on oppimis- tai fyysisiähaasteita. Kuitenkaan, yksikään lelu ei tee lapsesta kehittyneempää nopeammin. Vanhempien tulisi ryhmitellä leluvalinnat iän mukaisesti ja valita leluja, jotka keskittyvät taitoihin, joita lapsi ymmärtää.

Vauvojen lelut (syntymästä 12 ikäkuukauteen)

Lelujen tulisi altistaa vauva useille eri kokemuksille, kuten näkemiselle, kuulemiselle, koskettamiselle (muoto, koko, tekstuuri) ja mauille (koska usein vauvojen lelut päätyvät myös suuhun). Kirkkaat värit ja kevytpainoiset lelut kuten helistimet ja puristeltavat lelut rohkaisevat vauvaa tarttumiseen, pitelyyn ja tutkimiseen. Kun lapsi osaa istua itsenäisesti, vanhemmat voivat esitellä hänelle leluja kuten palikoita, nokkamukeja ja muita leluja, jotka vaativat kurottamista. Ryömiville ja kävelijöille, vanhempien tulisi valita suurikokoisia palloja ja vetoleluja.

Taaperoiden lelut (1-3–vuotiaat)

Taaperoikäisten kanssa, vanhempien tulisi keskittyä fyysisempiin leikkeihin. Ulkoleikkeihin, voidaan valita päälläistuttavia leluja, kärryjä, palloja ja hiekkaleluja. Sisäleikkeihin valitaan vankkoja palikoita, iso palaisia palapelejä ja leluja, jotka auttavat lasta kehittämään lihasten hallintaa. Tässä vaiheessa, lapset tykkäävät matkia vanhempiaan leikkiruuan ja –keittiövälineiden kanssa, päältäajettavien autojen, urheilusettejen, lastenvaunujen ja musikaalisten instrumenttien avulla.

Tämä on myös oikea aika esitellä lapselle lautapelejä, jotka antavat lapselle mahdollisuuden oppia vuoronsa odottamista, kommunkaatiota ja sosiaalisoitumista. Näiden taitojen kehittämisen lisäksi, lautapelit ovat hauskaa tekemistä koko perheelle. Vanhemmat voivat muunnella sääntöjä ja rajoituksia niin, että pelin pelaaminen olisi vähemmän turhauttavaa lapsille, joilla on vielä lyhyt keskittymiskyky ja motorisia hankaluuksia.

Leluja esikoululaisille (3-5-vuotiaat)

Esikouluikäiset ovat kiinnostuneita siitä, miten ja miksi asiat toimivat. Rakennussetit, vesiliukoiset liidut ja tussit, maalit, muovailuvaha, kirjat ja yksinkertaiset lautapelit rohkaisevat luovuuteen. Vanhemmat voivat esitellä lapsille leluja, jotka inspiroivat roolileikkeihin ja antavat lapsen kopioida vanhempiaan harjoittaessaan elämän taitoja. Tällaiseen sopivia leluja ovat esimerkiksi kassakoneet, leikkipuhelimet, nukkekodit jne. Lisensoidut lelut, joissa on tunnistettavia hahmoja esimerkiksi televisiosta tai elokuvista ovat suosittuja, sillä lapsi tunnistaa ne nopeasti.

Esikouluikäiset halauvat lelun, jossa on jotain henkilökohtaista. Joten jos vanhemmat ostavat lisenssilelun tutulla hahmolla, heidän tulisi pitää mielessä persoonallisuus. Vanhempien pitää olla varmoja, että lelu on sellainen, jonka he itse hyväksyvät. Vanhempien tulisi muistaa, että lapsi oppii lelulta persoonallisuutta ja saattaa jopa kopioida, mitä se tekee.

Myös kommunikointitaitoja voidaan kehittää leikin kautta. Lapsille, joilla on puhevaikeuksia, toistaminen on hyvästä. Vanhempien tulisi etsiä kirjoja, joissa on toistuvia lauseita tai leluja, jotka toistavat sisältöään uudestaan. Tämä kehittää taitoja, joita tarvitaan lukemisen oppimiseen.

Lelut kouluikäisille lapsille (5-9–vuotiaat)

Kouluikäisiä lapsia tulisi opastaa jakamiseen. Vanhemmat voivat hankkia leluja, jotka opettavat sekä tiimityöskentelyä ja itsenäisyyttä. Voidaan myös harkita leluja, jotka kasvattavat lapsen itsetuntoa ja sallivat lapsen käyttävän persoonallisuuttaan ja taitojaan. Hyviä valintoja ovat esimerkiksi harrastussetit, urheilulelut, tietokoneohjelmat, ongelmanratkaisulelut, rakennussetit yksityiskohtaisilla elementeillä tai satukirjat, jossa on arvokas viesti. Pelit ja elektroniset lelut opettavat lapselle laskemista, yhdistelyä ja ongelmanratkaisua. Elektroniset lelut, joissa on valoja, ääniä ja musiikkia ovat yleensä hyvä valinta opettamaan syy-seuraussuhteita.

Lelut esiteineille (9-12–vuotiaat)

Kavereiden hyväksyntä ja itsetunto ovat hyvin tärkeitä esiteini-ikäisille. Tämän ikäryhmän lapset ovat yleensä vähemmän kiinnostuneita leluista. Vanhemmat voivat etsiä vaativampia rakennusleluja, lautapelejä, strategisia palapelejä, tiedeleluja ja muita, viihdyttääkseen heitä. Varhaisteinit voivat myös kehittää sosiaalisia ja älyllisiä taitojaan lautapeleillä, elektronisilla peleillä ja korttipeleillä. Aktiivisuuteen ja fyysisiin leikkeihin voidaan keskittyä ryhmäliikunnalla tai joukkuelajeilla.

Lelut erityistarpeisille lapsille

Kun valitaan leluja erityistarpeisille lapsille, vanhempien tulisi muistaa, että erityisesti suunnitellut ja muokatut lelut eivät ole aina tarpeen. Kaikille lapsille lelut ovat vain tarvikkeita, joita käytetään leikkimiseen ja että leikkiminen itsessään kehittää fyysisiä, kongnitiivisia, sosiaalisia ja tunteellisia kykyjä.

 

Löydä leluja, jotka täydentävät koulussa opittua

Lelut, jotka tarjoavat oppimista ja innostavat oppilaita osallistumiseen voivat mainiosti parantaa opetussuunnitelmaa. Oppilaat oppivat monilla eri opetustavoilla ja käsillä tekeminen on suosittu tapa pitää yllä opetettuja asioita. Asioiden ja informaation esittäminen lapsille laajasta näkökulmasta, varmistaa että lapset menestyvät tässä aiheessa. Kun oppiminen on hauskaa, oppilaat menettävät kiinnostuksena epätodennäköisemmin.

Kouluaineisiin sopivat lelut:

Lelut, joita voidaan käyttää jokaiseen aineeseen ovat listattuna tässä.

• Matematiikka: Matemaattisten asioiden opettamiseksi, vanhemmat voivat hankkia leluja, kuten rakennuspalikoita sekä hiekka- ja vesileluja, jotka demostroivat tilavuutta sekä tiheyttä.

• Lukminen: Lukemisen taidon vahvistamiseksi, lapset voivat lukea kirjoja ja pelata lautapelejä, joissa on tekstiosia tai –kortteja.

• Kirjoittaminen: Kirjoitustaitojen kehittämiseksi, lapset voivat käyttää ääniopillisia leluja sekä pyyhittäviä kirjoitustauluja.

• Tavuttaminen: Oppiakseen tavuttamisen perusteet ja muistamista,lapset voivat pelata lautapelejä, joissa on kirjain osia.

• Maantiede: Maantieteen opettamiseen voidaan käyttää karttapalapelejä, sekä karttapalloja.

• Historia: Muistaakseen tärkeitä päivämääriä ja tapahtumia, lapset voivat opetella muistamaan faktoja tietopelien kautta.

• Kuvaamataito: Lapsen rohkaisemiseksi luovuuteen, lapselle voidaan antaa värityskyniä, piirrustusvihkoja, sormimaaleja tai muovailuvahaa.                   

• Musiikki: Musiikin voi tehdä mukavaksi hankkimalla karaokelaitteet, musiikillisia instrumentteja tai mukanalaulukirjoja.

• Tiede: Tieteen ymmärtämiseksi, lapsi voi käyttää kemiasettejä, haastavampia rakennussettejä, teleskooppeja, mikroskooppeja jne.

• Ulkomaiset kielet: Rakentaaksesi lapsen ulkomaisen kielen kykyjä, lapset voivat leikkiä äänileluilla, jotka tarjoavat oikanlaista sanojen lausumista ja kehittävät sanastoa.

Harkinnanvaraiset asiat taitojakehittävien lelujen hankinnassa

Jos valitset paristoilla toimivia leluja, muista hankkia ekstraparistopaketti jatkuvan leikin varalle. Jos ostetaan isompikokoisia leluja lahjaksi toiselle perheelle, pitää harkita sitä, millainen tila heillä on käytettävissä kotonaan.

Lapselle, joka asuu pienessä kodissa tai naapuristossa, jossa ei ole kunnollisia jalkateitä, ei kannata ostaa lahjaksi päältäajettavia isokokoisia leluja. Myöskin, useat lelut vaativat pientä asennusta, joten varmista että käytössäsi on oikeanlaisia työkaluja.

Priorioi lelun turvallisuuteen

Turvallisuuden tulisi olla tärkein prioriteetti kun valitaan lastenleluja. Vanhempien tulisi tutkia kaikki turvallisuusohjeet, ennen kuin sallivat lapsen leikkiä lelulla. Lelujen tulee olla oikanlaisia lapseen ikään nähden. Muutama yksinkertainen mittari auttaa valitsemaan lapsille sopivat lelut.

Vinkkejä varmistaaksesi, että lelu on turvallinen pienille lapsille

Pienet lapset ovat suurimmassa riskissä siihen, että heidän lelunsa tai niiden pakkaukset satuttavat heitä. Vanhempien ei tulisi vain lukea käyttöohjeita, vaan myös tutkia onko lelu sopiva juuri heidän lapselleen. Alla on listattu asioita, joita tarkistaa ja mahdollisesi välttää pienten lasten lelujen kohdalla.

• Leluissa ei saisi olla niin pitkiä johtoja tai naruja, jotka voivat mennä lapsen kaulan ympäri.                  

• Pakkauksessa ei tulisi olla teräviä kulmia.

• Mikä on sopiva yhdelle lapselle, voi olla vaarallinen toiselle. Pieniosaiset lelut, jossa on alle 5 senttimetriä pieniä osia, voivat aiheuttaa alle neljä vuotiaille ja sitä nuoremmille lapsille tukehtumisvaaran. Vanhempien tulisi pitää tälläiset osat poissa lasten saatavilta. Vanhemmat voivat muistuttaa myös vanhemipa lapsiaan, jotka saavat jo leikkiä tällaisilla leluilla, pitämään ne poissa pienempien sisaruksiensa saatavilta.

• Paristokäyttöisissä leluissa paristoiden tulisi pysyä visusti paikoillaan. Paristolokerot, jotka vaativat avautuakseen pienen ruuvimeisselin, ovat turvallisimpia. Työkalu tulisi pitää alle 12-vuotiaiden lasten saamattomissa.

• Vuorovaikutteisissa leluissa puhelaitteet tulisivat olla turvallisesti paikallaan.

• Jos vanhemmat epäilevät lelun turvattomuutta ja vaarallisuutta lapsille, heidän tulisi ottaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen välittömästi.     

Löydä lasten leluja

Kun olet päättänyt, millainen lelu on sopiva lapsellesi, on aika ryhtyä etsimään oikeita. Verkkokaupassamme on monia vaihtoehtoja, joista valita. Löytääkseen lelut parhaisiin hintoihin, vanhemmat voivat etsiä niitä tehokkaasti netistä.

Lasten lelujen tehokas etsintä

Aloittaaksesi lelujen etsinnän, voit mennä kategoriaan lelut. Voit tehdä perushaun, jos selailet vain tai jos haluat vain tarkistaa, mitä on saatavilla. Jos sinulla on jotain erityistä mielessä, voit hakea tietyllä hakusanalla. Tämä nopeuttaa etsintäprosessia.

Osta lastenleluja hyvällä omalla tunnolla

Sinun pitäisi olla varma jokaisesta lasten leluostoksestasi. Tämän voit saavuttaa etsimällä ja tutkimalla vaihtoehtoja tarkasti, ennen kuin klikkaat ostopainiketta. Varmista, että olet lukenut kaikki lelua koskevat tiedot, ennen kuin teet ostopäätöksen.

Tiedä ostoksesi

Kun olet löytänyt tuotteen, jonka haluat hankkia ja hintaryhmä on oikea, lue huolellisesti läpi tuotekuvaus. Tämä antaa sinulle informaatiota lelusta. Muista tarkistaa myös toimituskulut. Nämä kulut muodostavat lopullisen hinnan tuotteelle. Jos sinulla on kysymyksiä tuotteesta, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Yhteenveto

Lelut voivat olla paljon enemmän kuin pelkkä viihdyke lapsille. Niitä voidaan käyttää myös välineinä lasten opettamiseen ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen. Lasten lelujen tulisi olla tarpeeksi mielenkiintoisia ja hauskoja, jotta heti ostamisen jälkeen lelu ei jää pölyyntymään lelulaatikkoon. Kolme tärkeintä asiaa ovat: valitse lelut ikäryhmän mukaisesti, hanki leluja, jotka sopivat lapsen mielenkiinnon kohteisiin ja shoppaille leluja parhaisiin hintoihin ja tarjouksin.

 lasten lelut