Asiakaspalautteet ja -arviot

(4,2/5)
Lastenvaunut
Perustuu 322 tuotearvosteluun
Lue kaikki 

Lastenvaunut

Lastenvaunut

Lastenvaunujen valitseminen ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa. On olemassa monia erilaisia vaihtoehtoja aina turvaistuimella varustetuista yhdistelmävaunuista sisarusvaunuihin. On hyvä käyttää hiukan aikaa siihen millaiset vaunut ovat sinulle parhaat. Klikkaa linkkiä ja lue lastenvaunujen osto-oppaasta, millainen vaunu on oikea juuri s...
Lue lisää
Lastenvaunujen valitseminen ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa. On olemassa monia erilaisia vaihtoehtoja aina turvaistuimella varustetuista yhdistelmävaunuista sisarusvaunuihin. On hyvä käyttää hiukan aikaa siihen millaiset vaunut ovat sinulle parhaat. Klikkaa linkkiä ja lue lastenvaunujen osto-oppaasta, millainen vaunu on oikea juuri sinulle!

lastenvaunut

Lastenvaunujen osto-opas

Lastenvaunujen valitseminen ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa. On olemassa monia erilaisia vaihtoehtoja aina turvaistuimella varustetuista yhdistelmävaunuista sisarusvaunuihin. On hyvä käyttää hiukan aikaa siihen millaiset vaunut ovat sinulle parhaat.

Lastenvaunu tyyppejä

 1. Yhdistelmävaunut 2in1 Voidaan käyttää istuvassa asennossa tai vaununa. Joissakin vaunuissa on myös mahdollista vaihdella vauvan katselusuuntaa (plussa lapsen alkuaikoihin).
 2. Yhdistelmävaunut 3in1. Voidaan käyttää Kuten yllä, mutta tässä on mukana myös irroitettava turvakaukalo.
 3. Matkavaunut. Normaalit vaunut/rattaat, jotka sisältävät irroitettavan kopan ja clip-on kantokopan autoon. Sopii loistavasti siihen, että lapsen voi pitää nukkumassa kun siirtää lasta autoon tai pois autosta – mutta muista, että lapsen ei tulisi viettää liikaa aikaa autoistuimessa, koska se ei ole tehty riittävän ergonomiseksi. Muista myös selvittää paino, siirrettävyys, helppokäyttöisyys ja hinta.
 4. Kolmipyörävaunut. Näyttää siistiltä ja sillä voi liikkua vaikeammassakin maastossa. Helppo työntää yhdellä kädellä. Ei yleensä suositella vastasyntyneelle. Kolmipyöräinen vaunu saattaa olla liian painava ja hankala joidenkin autojen takakonttiin.
 5. Vanhanajan vaunut. Mukava vauvalle ja pitää isovanhemmat tyytyväisinä – mutta kuinka kauan menee, että lapsesi kasvaa tästä ajasta yli (jo 3kk vauva haluaa katselle ulos ja ympärilleen) ja missä ihmeessä sinä säilytät tätä(vie paljon tilaa)?
 6. Lastenrattaat. Kevyet ja lujarakenteiset, monet näistä ei ole suunniteltu syntymästä asti käytettäväksi. Joissain malleissa on yksikätinen kasausmekanismi. Kiinnitä huomiota pieniin, vaikeasti tavoitettaviin tai jopa kokonaan puuttuviin ostoslokeroihin ja puuttuviin kiinnitysvöihin ja pehmusteisiin.

Asioita joihin kiinnittää huomiota kun valitset lastenvaunuja

Osa näistä asioista saattaa tuntua itsestäänselvyyksiltä, mutta näitä kannattaa kuitenkin miettiä ja verrannollistaa niitä tarpeisiisi ja elämäntyyliisi ennen ostoa. Jos käytät usein julkisia kulkuneuvoja tai liikut portaita alaspäin, paino ja liikuttavuus on sinulle avainasia. Jotkin vaunuista painaa jopa niinkin vähän kuin 5kg, joten kenen tahansa on helppo niitä nostaa – kun taas toiset tuntuvat painavan lähes tonnin. Jos tuntuu siltä että joudut hyppäämään usein bussiin, mieti tarkkaan ennen kuin investoit mihinkään sellaiseen jota ei saa helposti vedettyä kasaan yhdellä kädellä tai se ei mahdu pieneen tilaan. Sama homma jos ajat paljon, sinä tarvitset vaunut joka mahtuvat helposti autosi takakonttiin. Jos kävelet paljon, tulet shoppailemaan paljon vaunujesi kanssa, joten katso sellaisia rattaita joissa on tilaa ostoksille.

Pienien vauvojen tarvitsee maata selällään tasaisella alustalla vähintään ensimmäiset kolme kuukautta. Ennen kuin he voivat tukea omaa päätään täydellisesti (n. puoli vuotiaana), he eivät pidä siitä, että heidät on nostettu istuma-asentoon, joten katso sellaisia vaunuja joissa on vaihtoehtoja pohjan asennolle ja katso arvosteluita. Tässä yhden arvostelijan kommentti: “On olemassa teoria jonka mukaan lasta voisi pitää rintarepussa ensimmäiset kolme kuukautta, tällöin sinun ei tarvitse ostaa vaunuja suoraan syntymästä lähtien ja voit siirtyä suoraan osittain istuvaan vaunuun. Se saattaa toimia osalle ihmisistä, mutta meille todellisuus oli se, että poikamme oli niin painava, etten jaksanut jatkuvasti kantaa häntä, mutta kuitenkin liian pieni istuakseen.”

Extrat
Lastenvaunut sisältävät huput, sadeviitat, varvassuojat, erilliset ostoskorit, vaihtolaukut jne. Extrat eivät kuulu normaalisti pakettiin, ja ne voivat nostaa hintaa kovastikin ylöspäin (huom: jos vaunut ovat kovin kalliit jo valmiiksi, todennäköisesti extrat ovat myös kalliita). Suojapussit ovat tärkeitä etenkin talvella, sadeviitta joka on helppo asentaa (kesällä tai talvella).

Mitä etsiä

Renkaat
Kääntyvät eturenkaat ovat helpomamat käyttää, mutta on myös tärkeää, että ne voidaan lukita kun matkataan nopeampaa vauhtia tai hankalassa maastossa. Isot renkaat ovat paremmat kivetyksellä tai portaissa, kun taas täytettävät renkaat voivat antaa tasaisemman kulkemisen. Ennen ostoa kokeile renkaita, että ne eivät irtoa.

Jarrut
Varmista miten hyvin jarrut toimivat kun yrität työntää rattaita jarrujen ollessa lukittuna. On kätevää, jos jarrut ja käsikahva ovat yhteydessä toisiinsa, jolloin voit lukita renkaat yhdellä liikkeellä. Lukot voi aktivoida ja vapauttaa jaloilla estämättä polviasi taipumasta, mutta varmista, että jalkasi mahtuu lukon alle hyvin.

Vyöt
Kisko vöitä kunnolla, jotta näet, että ne ovat turvalliset ja vahvat eivätkä irtoa liitoksistaan.

Viisipistevyöt
Kaksi olkahihnaa (mieluiten kiinnitettynä selkänojaan olkapäiden korkeudelta, pehmustetut ovat mukavemmat, vyötärö- ja haaravyö säädettävillä pituuksilla sitä varten kun lapsi kasvaa). Vöiden tulisi olla helppo lukita, ja solkien tulisi olla helppoja käyttää.

Säädettävä selkänoja
Joissakin on suoraksi saatava selkänoja joka voidaan myös asettaa puoli-istuvaan asentoon; jotkin saadaan täysin vaakatasoon (paras nukkumiseen). Kolmiasentoinen säätö tekee rattaista monikäyttöisemmät.

Jalkatuki
Jalkatuki estää lapsesi jalkoja vahingoittumasta osumalla maahan tai jäämällä kiinni renkaisiin.

Etukaide
Kaide josta lapsesi voi pitää kiinni. Nämä eivät yleensä ole tukevia joten niistä ei kannata nostaa rattaita ylös.

Irroitettava koppa
Joissakin rattaissa tai vaunuissa on irroitettava koppa, jonka saa muunnettua autoistuimeksi joten sinun ei tarvitse herättää vauvaa kun siirrät hänet rattaista autoon ja takaisin. Kaikki eivät ole sopivia vastasyntyneille, joten varmista asia ennen kuin ostat.

Muita ominaisuuksia joita katsoa

 • Kuomu
 • Sateensuoja vesikeleille
 • Säilytystila on tarpeellinen jotta voit kantaa mukana nenäliinoja, rättejä, vauvanruokaa, vaatteita tai käsilaukkusi. Tarkista koko ja painorajoitukset – ja kuinka helposti säilytystilaan voi laittaa tarvikkeita
 • Säädettävä korkeus käsikahvassa on erittäin kätevä varsinkin erittäin lyhyille tai pitkille ihmisille

Kolmipyöräinen vs. nelipyöräinen

Kolmipyöräiset:

 • Usein leveämmät, pidemmät ja painavemmat kuin nelirenkaiset.
 • Usein helpommat työntää ympäriinsä, johtuen isoista renkaista (jotka ovat laakereilla joten kääntyvät helposti ja täytettävät renkaat jotka helpottavat liikkumista epätasaisella tiellä).
 • Helpot ohjailla, tästä syystä myös helpommin lähtevät rullaamaan omille teille, josset kiinnitä huomiota.
 • Kaatuvat helposti, varsinkin jos käännytään kulmassa.

Nelipyöräiset:

 • Ovat kompaktimmat ja taittuvat pienempiin tiloihin, joten ne ovat hyvä vaihtoehto julkiseen liikenteeseen.
 • Joissakin on kaksi pientä rengasta edessä ja kaksi isoa takana, joka antaa normaalin nelipyöräisen vakauden, ja kolmipyöräisen helpomman liikkumisen.

Kummat ovat turvallisemmat?

Äänestyksen vanhemmille saadakseen tietää kaikki turvallisuusongelmat joihin vanhemmat ovat törmänneet sekä kolmipyöräisissä että nelipyöräisissä vaunuissa ja rattaissa, ja tässä selvisi, että nelipyöräiset ovat paremmat. Nelipyöräisten vaunujen omistajilla 40% oli ollut ongelmia vaunujensa kanssa, kun taas kolmipyöräisillä 62% oli ollut ongelmia. Yleisin ongelma kolmipyöräisten omistajilla oli vaarallinen kaatuminen tai keinahtaminen kun lapsi oli vaunuissa (22%). Nelipyöräisillä, sama ongelma 14%.

Lisätietoja vauvakulma.fi lastenvaunuista

Kaikki valikoimamme lastenvaunut valmistetaan Euroopassa uusimpien EU:n turvallisuus- ja laatustandardien mukaisilla materiaaleilla ja mekanismeilla. Lastenrattaista ja lastenratassarjoihin kuuluvista auton turvaistuimista löytyvät aina ajantasaiset turvallisuussertifikaatit.

Olemme myymiemme lastenvaunumerkkien virallisia Suomen maahantuojia. Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, vaunut kootaan tehtaalla haluamallasi värimallilla ja rungolla ja lähetetään sitten suoraan antamaasi toimitusosoitteeseen. Tällä tavoin toimimalla voimme tarjota mallistomme lastenvaunuja todella edullisin hinnoin, johon muut lastenvaunukaupat eivät kykene. Prosessi tilauksen tekemisestä lastenvaunujen saapumiseen perille kestää noin 2 – 3 viikkoa.

Kuljetusyhtiönä suomessa toimii Posti / itella, joten mikäli kotiin toimitus ei syystä tai toisesta onnistu, ovat vaunut noudettavissa lähimmästä postikonttorista. Useimmat vaunut toimitetaan yhdessä paketissa. Vaunujen kokoamisessa ei tarvita työkaluja, sinun tarvitsee vain taittaa runko kokoon, kiinnittää renkaat ja haluamasi koppa ja vaunut ovat käyttövalmiit.