Asiakaspalautteet ja -arviot

(1,7/5)
Hoitopöydät
Perustuu 3 tuotearvosteluun
Lue kaikki 

Hoitopöydät

Hoitopöydät

Hoitopöytä

Velvollisuudet kutsuu – vaippavelvollisuudet siis. Ja tämä velvollisuus tulee kutsumaan useaan otteeseen, n. 18 kertaa päivässä ensimmäisinä kuukausina. Mutta ajattele iloisempaa puolta: näin suurella harjoittelulla, tulet ammattilaiseksi nopeasti. Oikean hoitopöydän avustuksella saat työstäsi helpompaa, turvallisempaa ja mukavampaa k...

Lue lisää

Hoitopöytä

Velvollisuudet kutsuu – vaippavelvollisuudet siis. Ja tämä velvollisuus tulee kutsumaan useaan otteeseen, n. 18 kertaa päivässä ensimmäisinä kuukausina. Mutta ajattele iloisempaa puolta: näin suurella harjoittelulla, tulet ammattilaiseksi nopeasti. Oikean hoitopöydän avustuksella saat työstäsi helpompaa, turvallisempaa ja mukavampaa kun suoritat tehtäviäsi.

Vaikkakin hoitopöydän ostaminen on vapaaehtoinen teko, monet vanhemmat mieluusti hankkivat erillisen vaipanvaihtopaikan, varsinkin ensimmäiselle vuodelle. Monet vanhemmat arvostavat hyvää työskentelykorkeutta jonka hoitopöytä antaa, joka vähentää stressiä selältä jota varmasti tulee vanhemmuuden aikana ihan tarpeeksi muutenkin. Jotkut vanhemmat uskovat hoitopöydän järkevyyteen niin paljon, että hankkivat niitä jopa kaksi, varsinkin jos talo on kaksi kerroksinen, olisi jokaisessa kerroksessa hyvä olla hoitopöytä.

Toisaalta, vanhemmat joilla on vähemmän tilaa, saattavat skipata hoitopöydän hankkimisen ja käyttävät lattiaa tai sänkyä vaihtopaikkana. Tämä tarkoittaa, että sinulla on yksi tavara vähemmän ostettavaa, mutta se myös tarkoittaa, että sinun tarvitsee kyykistellä ja kumarrella enemmän asioihin, joihin on hankala yltää. Jos valitset tämän reitin, muista: jätät huomioimatta myös turvallisuuden, joten ole erittäin varovainen lapsesi kanssa, ja pidä aina toisella kädellä lasta paikallaan.

Perus valinnat

Hoitopöydissä ei ole erityisen paljon ominaisuuksia joista valita. Käytännössä sen valinta koostuu siitä haluatko avoimet hyllyt, laatikot vai suljetut kaapit.

Avohyllyt
Kaikkein edullisin vaihtoehto on avohyllyt, ja ne ovat juuri sitä miltä kuulostaa: monta avointa hyllyä. Ylimmällä on tukevat reunukset jotka on suunniteltu pitämään lapsesi tasolla, kun alimmilla on taasen vaihtotarvikkeita.

Vaatekaappiyhdistelmä
Nämä ovat oikeasti vaatekaappeja, joissa on kolme tai neljä vetolaatikkoa, mutta niiden päälle on yhdistety hoitotaso joka voidaan irroittaa kun lapsen vaipanvaihtokausi on ohitse. Koska tulet käyttämään tätä kompleksia pidemmän aikaa, se tulee huomattavasti ekologisemmaksi vaihtoehdoksi.

Hybridi
Osittain hoitoalusta, osittain kaappi, tällaisessa hybridissä on yleensä hoitoalusta päällä, muutamia vetolaatikoita, osittain avonaisia hyllyjä ja suljettu kaappi. Tämän tyyliset monikäyttöiset kompleksit voivat palvella loistavasti vuosia eteenpäin.

Yleiset ohjeistukset

Kolmihyllyinen hoitotaso on edullisin vaihtoehto ja vie vähiten tilaa, mutta tätä myös tulet kaikkein epätodennäköisemmin käyttämään kun vaippaikä on ohitse. Se myös houkuttaa lasta kiipeilyyn (vaikkakin lapsi tulee oppimaan kiipeämisen taidon oli sinulla minkälainen taso tahansa). Monikäyttöiset maksavat enemmän, mutta niiden käyttöikä on huomattavasti pidempi. Tulet todennäköisesti suunnittelemaan lastenhoitoalueen sängyn ympärille, joka tietysti vaikuttaa siihen, minkätyylinen ja minkäkokoinen hoitopöydän tarvitsee olla. Hoitopöytä myös usein ostaa sellaisen hoitopöydän, joka on samaa sarjaa pinnasängyn kanssa. Jos et, koita valita sellainen joka on mahdollisimman lähellä tyyliltään pinnasänkyä.

Tarvittavat ominaisuudet

  • Ylähyllytilaa. Hoitopöydällä tulisi aina olla toinen käsi pitämässä vauvaa turvallisesti kiinni, joten varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet tarpeeksi turvallisella etäisyydellä.
  • Säilytystilaa. Älä aliarvioi säilytystilan tarvetta, oli se sitten tuotteiden säilömistä varten tai kompensaatiota muista tavaroista.
  • Korkeus. Varmista, että hoitotason korkeus on tarpeeksi korkea, ettei sinun tarvitse kumarrella sen ylle, varsinkin jos olet herkkä selkäongelmille. Pöytien korkeus vaihtelee 70-107cm välillä, joten löydät melko varmasti sopivan korkuisen tason.
  • Vauvan asento. Suurimmassa osassa hoitotasoja teet vaipanvaihdon sivulta, mutta osa pöydistä on sellaisia, jotka mahdollistavat vaipanvaihdon myös kasvot vauvaan pain.

Huomioitavia seikkoja

Tämä on ostos, jota tulet käyttämään lapsen ensimmäisen 18 kuukauden aikana. Tämän jälkeen, vaihtamisesta tulee harvempaa ja sitä alkaa tapahtumaan milloin missäkin. Oleta, että lapsesi osaa käydä potalla n. 2-3 vuotiaana.

Elämäntyyli seikat

Monitaso. Vaatekaappi jossa on vaipanvaihtopiste voi olla ehkä kallein, mutta siitä on myös pisin hyöty, sillä voit pitää sitä lapsen vaatekaappina vuosiksi eteenpäin.

Hyödyllisiä vinkkejä

  • Käytä aina turvahihnoja vaihtopöydässäsi kun vaihdat vaippaa – tästä syystä ne olevat siinä! Vaikka lapsellasi olisi turvahihnat, älä ikinä jätä lastasi vartioimatta vaihtopöydälle.
  • Varmista, että vaihtoalusta on pintapuhdistettavissa ja että päälliset ovat pesukonepestäviä.
  • Omista vähintään kaksi vaihtoalustanpäällistä, jotta toinen voi olla tarvittavan ajan pestävänä.